Češnjev med je nektarnega izvora, električna prevodnost mora biti nižja od 0,8 mS/cm. Zelo hitro kristalizira, kristaliziran pa je precej svetlejši kot tekoč. Je izrazito sadnega okusa z prijetnim vonjem po zrelih češnjah.
Senzorična lastnost | Opis |
Videz | Barva: Je od bledo rumene do jantarno rumene barve. Bistrost: Je moten. Kristalizacija: Hitro kristalizira, značilni so veliki kristali. |
Vonj | Opis: Je izrazito sadnega okusa z prijetnim vonjem po zrelih češnjah. Intenzivnost: Je srednja do močna. |
Okus | Obstojnost: Je srednja. Intenzivnost: – sladek: srednje do močno, – kisel: srednje, – grenek: šibko. |
Aroma | Zaznavna sta izrazita aroma in pookus, ki je dokaj trpek, astringenten. Opis: Zaznavna je aroma po češnjevih cvetovih, lahko skupaj z aromo po travniškem cvetju, pa tudi sadna aroma, . Je osvežilna, če med kristalizira v velikih kristalih. Intenzivnost: Je srednja do močna. |
Vlado Auguštin
Mestni trg 4,
8330 Metlika
Slovenija
Telefon: + 386 40 436 516
E-pošta: vlado.augustin@augustin.si