Češnjev med je nektarnega izvora, električna prevodnost mora biti nižja od 0,8 mS/cm. Zelo hitro kristalizira, kristaliziran pa je precej svetlejši kot tekoč. Je izrazito sadnega okusa z prijetnim vonjem po zrelih češnjah.
Senzorična lastnost
|
Opis
|
Videz
|
Barva: Je od bledo rumene do jantarno rumene barve.
Bistrost: Je moten.
Kristalizacija: Hitro kristalizira, značilni so veliki kristali.
|
Vonj
|
Opis: Je izrazito sadnega okusa z prijetnim vonjem po zrelih češnjah.
Intenzivnost: Je srednja do močna.
|
Okus
|
Obstojnost: Je srednja.
Intenzivnost:
– sladek: srednje do močno,
– kisel: srednje,
– grenek: šibko.
|
Aroma
|
Zaznavna sta izrazita aroma in pookus, ki je dokaj trpek, astringenten.
Opis: Zaznavna je aroma po češnjevih cvetovih, lahko skupaj z aromo po travniškem cvetju, pa tudi sadna aroma, . Je osvežilna, če med kristalizira v velikih kristalih.
Intenzivnost: Je srednja do močna.
|
Vlado Auguštin
Mestni trg 4,
8330 Metlika
Slovenija
Telefon: + 386 40 436 516
E-pošta: vlado.augustin@augustin.si